piatok 14. apríla 2017

Ako wrestling vysvetľuje amerického stredozápadu

To obnášalo Tyler Kennedy, bývalý Eau Claire zápasník, ktorý išiel od jeho domova v Minnesote len preto, aby v tom autobuse. Bol hore od 2.45am. To zahŕňalo existujúce grapplers akadémii tímu a tiež John Peterson, neplatené asistent trénera, ktorý bol tiež 1976 olympijská víťazka. Nebol na dlhé jazdy autobusom takhle v rokoch.Ale pre posvätné krajinu, stálo to za to.

"Je to šport, ktorý skutočne prejde generácií rodiny," povedal Tim Fader, veľmi úspešná malá škola tréner, ktorý nedávno prevzal tím Eau Claire. "Môj otec zápasil u Coe College v Cedar Rapids, Iowa, môj dedo zápasil na University of Michigan. "

Cieľ bol Iowa City, domov legendárny U niversity of Iowa zápasnícke tímu. Av sobotu, Iowa, zaradil No4 v národe v školskom zápase, porazí No1 Oklahoma štát v prípade, že by bol oslavou Ameriky. Tie zápasil u futbalového štadióna Iowa pred…

štyridsaťdva tisíc divákov. Áno, 42.287, rekord pre American College zápas.V skutočnosti to bolo takmer trojnásobok predchádzajúci rekord. Nazvali to Drapák na rošte a bola to ukážka sily.

"Je to skvelé pre zápas," povedal tréner Iowa Tom Brands neskôr. "Existujú ľudia v Rusku, Turecku a Iráne, ktoré idú vidieť to rovnako. Vedia, že o tom. "Facebook Twitter Pinterest Oklahoma State a Iowa potýkal pred rekordnou dav 42,287 fanúšikov v sobotu v Iowa City. Fotografie: Nam Y. Huh / AP

Iste, wrestling pareniska po celom svete všimne, čo sa stalo. Koniec koncov, je to čiastočne na show, taky.Ale možno ešte dôležitejšie je to, čo ten deň tu myslené v Spojených štátoch, či je alebo nie je rezonoval v celej krajine mimo možno letmý pohľad na svetlách výstavách.

Bolo by pravdepodobne prísť ako prekvapenie pre väčšinu z Ameriky, ktorá naplnili futbalový štadión sa pozerať na zápas, spievať na zápas, zblázniť počas zápasu. "Dva, dva, dva," dav by rev zakaždým, keď Iowa zápasník dokonca prišiel blízko k dávať dole je zápasník Oklahoma State za dva body.

Nie je to tradičný šport v Spojených štátoch, ale je to v krvi americkom stredozápade, a niekoľko ďalších vreciek, ako sú Pensylvánia. Prečo tieto miesta? "Máte poľnohospodárov a máte baníkov, oceľové pracovníkov v týchto miestach," povedal Fader. "Modrý golier.Ťažko pracujúci. Strong family etika. "

Pozri, v Indiane, v tradícii športových Americana hovorí, deti z menších miest, hospodárskych miest všetky vyrastajú hrať basketbal. Mesta žiť aj napriek ich vysokú školských tímov. V Texase, je to, ako to je s futbalom. V Minne sote, deti hrať hokej. V Eugene, Oregon, to je vzdialenosť behu.

v Iowe, že zápasiť. Iste, to robia aj iné veci, taky. A športové krváca do iných oblastí na stredozápade, možno do Wisconsinu a Michigane a Minnesote a Oklahoma. Dokonca aj keď nemajú robiť, že po celej krajine to robia tu, a to predstavuje viac ako vášeň pre šport. Jedná sa o spôsob života, kultúru, na húževnatosť v studenom, tvrdom Midwest životný štýl.Tam je hrdosť v tom, že tu. Toughing prvky a prežiť chlad a podmienky sa nosia ako odznak na Stredozápade.

"Je to tak, že krajina je Iowa," Značky povedal Guardian neskôr v súkromnej chvíľu. "A jadro veci, ktoré sa živia sa sem zmestí základné veci, ktoré musíte mať, aby sa veľký zápasník. Byť vonku v poliach neskoro, ranné vstávanie a robí domáce práce, že poľnohospodári a robotníckych mentalita ľudí urobí veľa.Môžete dokonca vidieť v úradníckych miest aj tu, v Iowe.

"Je to veľmi ťažké pre šport a keď budete mať niekoho, kto nie je zvyknutý na tento druh pracovnú morálku alebo zvyknutý na iný ovládanie chlap vás a snaží sa poraziť žijúci sakra z vás, že je ťažké sa dostať hore a bojovať týmto spôsobom, a to v súbore pravidiel. To nie je normálne, zvlášť v dnešnej kultúre. Že mentalita pochádza z krajiny tu. "

Scéna sobotu nebol úplne organizovanej, ale to len pridáva do atmosféry. Iowa je zápasníci prišiel do autobusu a objavili sa stovkami fanúšikov, ktorí hľadajú high-päťky.Prešli akési ohňová show, alebo plamene alebo pyrotechnického displeji.

Organizátori dal zápasovú rohož sa čiastočne do jednej koncovej zóne a naplnil ten koniec štadióne, naplnený možno dve tretiny miesta a opustil druhý tretí prázdna. Ľudia, zabalené v tak tesné, že jeden člen ochranky poznamenal: "Máme ťažkosti pri tromi bránami. Nikto sa pohybuje dovnútra aleb o von. Nemôžu "

Iowa prevzal kontrolu, keď 184-pounder Sammy Brooks dominuje Oklahoma štátu Nolan Boyda, vyhral 17-2 na technickej pádu. - podobný technický knockout v boxe alebo pravidlo 10-beh v baseballe deti.Keď bolo po všetkom, Brooks smerom k davu a ohol biceps.

"Bolo to perfektné búrka, veľký deň pre zápas," povedal Brooks. "Máme šialené zápasovej fanúšikov. Pripadal som si ako moje svaly boli chystá pop strechu na mieste. "Facebook Twitter Pinterest Viac ako 42.000 fanúšikov sa ukázalo ako Iowa porazil top-zaradil v Oklahome. Fotografie: Nam Y. Huh / AP

Potom, Brands hovoril v akomsi podivnom wrestlingovej jazyk, ktorý zrejme musel byť pôvodné pochopiť. Hovoril, že by "pop ti hlavu ako púpava a my sme neboli dostane hlava vyskočila off".

Či už to znamená.A: "Mali sme na nich ťažké boky." A: "Niekoľkokrát sme to vyskočili." A takmer každý z tímov v Iowe, Brands a jeho zápasníci sa zasta vili, aby si Dan Gable zaplatili za Deň, kultúru a dokonca aj samotný šport. Gable je ikonická postavička športu v Iowe, podobne ako Steve Prefontaine, ktorý má odísť do prevádzky v Oregone. Ale Gable tam bol sobota. Bol to olympijský zlatý medailista v Mníchove v roku 1972, superstar zápasník v štáte Iowa a potom tvorca, ako tréner, z University of Iowa wrestling dynastie. Vidí ako svoju prácu, aby pokračovala v podpore tohto športu.Inými slovami :. Bol nadšený sobotu

"Jednoducho si myslím, že štát Iowa má za sebou 100-ročnú históriou pre zápas," povedal Guardianu. "A kvôli tomu, tradície práve vykonáva ho. To bolo predo mnou. Len som pomáhal ju so sebou. To je to, čo mám ešte urobiť. "

Povedal, že štát vysoká škola zápas turnaja bude čerpať 13.000 až 15.000 fanúšikov. "Je to predáva za niekoľko minút von," povedal.

Bol uvedený nielen 23 národných titulov Iowa, ale tiež povedal, že Iow a State vyhral niekoľko a University of Northern Iowa a dokonca Cornell, exponentmi tradície " z malého malinkýma, malom meste v Iowe ".

A hovoril o úspechu škôl v menších vysokoškolskej úrovni v Iowe.Medzitým Penn State, Ohio State a Minnesota majú všetky postavené programy medzi národmi najlepšie - s hlavnými trénermi, ktorí zápasili o Iowu. Predstavil im, že sa snažia prekonať záznam o návštevnosti.

Na konci dňa sa autobusy vrátili na miesta v Iowe a tiež do Oklahomy. Autobus Eau Claire sa vrátil domov v deň, ktorý skončil 10 hodín v autobuse a tri hodiny sledoval zápas.

"Keď som sa prvýkrát zaregistroval, napadlo ma:" Naozaj chcem robiť Toto? "Peterson, ktorý sa od Gableho naučil, že je elitným zápasníkom. "Áno, myslím. Stálo to za to. "

Bola to história. Stredozápadnej americkej histórie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára