nedeľa 23. júla 2017

Hviezdy zo City zachránil osemnásťročný chlapec. Dočká sa deviatky na drese?

Dosť možno ste o tomto nigérijskom útočníkovi v sobotu počuli prvýkrát. A pravdepodobne nie naposledy. Iheanacho, to by mohla byť budúcnosť City. Už len to, že sa v osemnástich pretlačil do áčka medzi hviezdy, svedčí o jeho mimoriadnom talente.

Navyše hneď začal dokazovať, že mu stačí aj minimálny priestor, aby ukázal, čo v ňom je. Zatiaľ v dvoch zápasoch nazbieral dohromady len tri minúty, využil je ale na maximum. Proti Watfordu sa ešte rozkukával, v sobotu na ihrisku Crystal Palace už na nič také nebol čas.

Minútu pred koncom Iheanacho vystriedal Bonyho a po pár sekundách sa radoval. Prvý dotyk s loptou hneď premenil v rozhodujúci gól, keď dorazil do bránky ranu Nasriho. Roztiahol ruky a šprintoval do rohu ihriska, kde ho čoskoro dobehli nadšenie spoluhráči.Asi nečakali, že stopercentnú ligovú bilanciu im zachráni práve teenager s hokejovým číslom 72 na drese…

Mimochodom, téhle číslica by si Iheanacho do budúcna rád zbavil. V doraste vždy hral s deviatkou, ktorá je síce v áčku voľná, ale mladý hráč si ju musí zaslúžiť. Prečo ale nigérijská nádeje zvolila nateraz práve dvaasedmdesátku? Jednoduchá odpoveď: súčet sedmičky a dvojky predsa dá dokopy číslo deväť.

Možno sa vysnívaného drese dočká už čoskoro. Sám toho síce veľa nenahovorí, po zápase len opakoval, ako je šťastný a ďakoval trénerovi za šancu, ale ostatné o ňom hovorí s nadšením. "Povedal som mu: vbehne tam a daj gól. A on to okamžite splnil, "usmieval sa kouč Manuel Pellegrini. "Už teraz, v osemnástich rokoch, nám môže pomôcť.A do budúcnosti bude veľa dôležitý, "uisťoval.

nakročené má Iheanacho vážne skvele, tak len pozor na príklad, ktorý varuje. Podobne vletel do Premier League pred rokmi iný hráč z Manchestru - Federico Macheda. Taliansky útočník v drese United dal dva góly v prvých dvoch ligových štartoch, pritom mal iba sedemnásť. Hovorilo sa o ňom ako o novej superhviezd.

Viete, kde hrá dnes? Vo dvadsiatich štyroch sa snažia chytiť v druholigovom Cardiffe, za ktorý v minulej sezóne strelil šesť gólov. Kariéru si pokazil aj tým že, novinári ho niekoľkokrát v neskorých hodinách odfotili s cigaretou. Futbalu nedával všetko a v United s ním časom stratili trpezlivosť.

Iheanacho má teraz šancu dokázať, že on bude iný.Najskôr ale zase až cez víkend: v utorok večer proti Juventusu v Lige majstrov hrať nemôže, medzi dvadsaťjeden hráčov na súpiske sa nevošiel.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára