piatok 21. júla 2017

Kladno s extraligu. Zháňame hráča, mesto nás podporia, verí šéf klubu

Mužský volejbal sa do Kladna presťahoval v roku 2004 z Odolena Vody. Hneď v prvej sezóne slávili kladnianski hráči titul, ktorý v roku 2010 zopakovali, medzitým ešte pobrali niekoľko medailí. Potom ale nastali ťažkosti.

"Radnica vtedy prestala volejbal podporovať," obzerá sa bývalý reprezentant Fortuník. "To sa ale po posledných voľbách zmenilo, nové vedenie mesta je nášmu športu naklonené. Radkyňa hovoria, že extraligu v Kladne chcú, zatiaľ máme prísľuby podpory a dúfame, že predbežné dohody budú platiť, "dodáva.

Ako vo filme blesk

Extraligu sa podarilo zaistiť akciou, ktorá trochu pripomína kultový film Guľový blesk.Stalo sa tak po dohode klubov SKV Havířov, TJ Slavia Hradec Králové a AOV Kladno - to síce skončilo v poslednom ročníku prvej ligy deviatej, ale po vzájomnej výmene súťaží mieri medzi elitu.

S tým však prichádza aj rad nových starostí. Jednou z nich je hala.

"Prvý ligu sme hrali vo skromné ​​hale Bios u zimného štadióna, ale extraliga sa tu hrávala v priestornejším stánku u Aquaparku, kam v minulosti našlo cestu aj 1200 divákov. Chceme sa do nej vrátiť, čo však obnáša veľa nevyhnutností, ktoré sú v extralige povinné.Hoci ide trebárs "len" o komfort pre rozhodcov, vybavenie kamerami kvôli on-line prenosom, zabezpečenie priestoru pre prácu novinárov a podobne, "vypočítava Fortuník.

Zatiaľ púhe rukoudání

Istou patálie môžu byť aj hráči, lebo prvá liga je amatérsku súťaží a rozdiel medzi nej a extraligu je zjavný.
"Káder, ktorý tu bol, by nemohol hrať v extrali ge dôstojnú úlohu, navyše mnohí chcú končiť. Preto sme oslovili volejbalisti, ktorí tu hrali v minulosti, prípadne v Kladne býva. Podpísaného ešte nemáme nikoho, ale rukoudáním sme si už niečo sľúbili.Istota je u nahrávača Ondreja Kusta alebo libera Tomáša Poháre - o ďalších by som nerád hovoril, pretože ešte nemajú doriešené finančnú situáciu v existujúcich kluboch, "približuje, ako to v českom volejbale chodí.

Aj napriek tomu, že tvoria nové družstvo v podstate päť minút po dvanástej, Fortuník sa nebojí hovoriť o plánoch a cieľoch v nadchádzajúcej sezóne. "Ťažko počítať s tým, že by sme hrali o titul ako v ére Marka Pakosta alebo Aleša Holubca. Ale s kýmkoľvek rozprávam, tak zmieňujem postup do play-off čiže do prvej osmičky.To je pomerne jasný a myslím, že aj dosiahnuteľný cieľ, "vykladá zanietene.

Sport č íslo jedna - hneď po hokeji

Nadšenie skúseného trénera a funkcionára je bezbrehej. "Ale to nie som len ja, komunikujem so šéfom kladenských plážových volejbalistov Honzom Galo, sa šéfkou volejbalistiek Irenou pokorne, s vedúcim mládežníckych tímov Pepíkom Dukom. Všetci máme predstavu, že extraliga môže kladenskému volejbalu dať nový smer.A nikto sa netvári, že by tomu neveril, "líči.

Sám verí, že svoju predstavu naplní a extraliga sa v Kladne usídli natrvalo. "Spoločným snom všetkých generácií kladenských volejbalistov bolo, aby sa volejbal stal v meste športom číslo jedna - hneď po hokeji, pretože ten je pre všetkých športovcov a fanúšikov v Kladne náboženstvom," usmieva sa Fortuník.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára