štvrtok 20. júla 2017

Karvinští hľadajú predovšetkým stopery, Kubišta asi neudrží

Karvinští pôjdu do budúcej sezóny bez Jána Trousil, Martina Limanovského, Ondreja Cverna, Tomáša Komenda a Daniela Tarczala. Do prípravy nenaskočili Jan Růžička, Lukáš Budínsky, Vlastimil Daníček a Vojtěch Kubista, ktorým skončilo hosťovanie.

"Máme ale záujem, aby u nás pokračovali, o čom rokujeme," povedal Karvinsku tréner Jozef Weber. "Naším zámerom je udržať terajší káder a netočit ho, ako tomu bolo zvykom. Budeme sa snažiť, aby čo najviac hráčov zostalo. Podľa toho príde doplnenie. "

Weber hľadá predovšetkým stopery. "Máme dvojicu Václav Cverna - Jovanovič a je tu mladý Moskal, ale na súťaž potrebujete štyri kvalitné stopery.Ak by sa vrátil Kubista, bude to ľahšie. "

Prečo teda skončil Jan Trousil? "Z vekových dôvodo v," uviedol Weber. "Odviedol tu dobrú prácu, ale doplatil na vylúčenie v Zlíne. Potom do stredu obrany naskočila dvojica Jovanovič-Kubista a obaja hrali výborne. Nebol dôvod nič meniť. Honza to vzal profesionálne. Nemalo by zmysel predlžovať hráča, ktorý nepatril do základu. "

Kubista sa pripravuje v Jablonci. "V závere sezóny ukázal nárast výkonnosti a je jasné, že všetci hráči majú ambície vrátiť sa do prvej ligy.Urobíme všetko pre to, aby sa vrátil, aj keď pravdepodobnosť nie je veľká, "priznal Jozef Weber.

Zmluvy končí brankári Martinovi Lipčákovi a obrancovia Tomášovi Janicki. "Lipčák už je dohodnutý, bude pokračovať," podotkol kouč. "Máme síce Pindroch, ale potrebujeme ešte niekoho skúseného, ​​a to Martin spĺňal. Aj charakterovo na lávke. U Tomáša Janíčka je to zložitejšie, má už vek a túži po zahraničí. Bude záležať aj na tom, či dostane nejakú zaujímavú ponuku odinak iaľ. "

Do prípravy sa v pondelok zapojili navrátilci z hosťovania Richard Vaněk z Frýdku-Místku a Lukáš Kurušta z HFK Olomouc.A novo záložníci Petr Ondrušík z Hlučína a Ján Sedlák zo Zbrojovky Brno.

"Sedlák je mladý behave stredový hráč, chcem ho skúsiť," povedal Weber. "Ondrušík sa mi javil futbalovo. Obaja sú na testoch. "

Útok Karvinští posilňovať nemusia. "Brali by sme len hráčov, ktorý by nám naozaj pomohol," namietol tréner. "Uzdravil sa záložníci Petr Glaser (mal problémy s pätou a rok nehral - pozn.red.) aj Jaroslav Zelený a snáď bude znovu u nás hosťovať Lukáš Budínsky. "

Zmluvu v Karvinej predĺžil jej najlepší strelec, Lubomír Urgela. "Pre nás je dôležité, že sa tu cíti dobre," uviedol Jozef Weber. "Raz sa do prvej ligy dostane, ale ešte musí ukázať, či dokáže svoje strelecké výkony zopakovať."

Karvinští začnú sériu prípravných zápasov 1. júl a sa Slováckom v Starom Meste pri Uherskom Hradišti. V ďalších piatich dueloch ich čakajú súperi z Poľska, 4. júla od 17.00 budú hrať na Bažantnici s koróny Kielce.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára